Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’ять з половиною років в’язниці за шахрайство: апеляційним судом залишено без змін вирок суду

28 травня 2020, 11:21

Луганським апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції мешканцю міста Сєвєродонецьк, обвинуваченого у скоєні злочину передбаченого частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому).

Довідково: Користуючись довірою громадян, ніде не працюючий, неодноразово судимий, в тому числі за корисливі злочини, мешканець міста Сєвєродонецьк громадянин Я. разом із іншою, невстановленою під час слідства особою, телефонували потерпілим, представляючись працівниками правоохоронних органів та заявляли, що близькі родичі потерпілих вчинили кримінальні правопорушення та перебуваюсь під вартою, або скоїли ДТП та інші правопорушення. Для їх звільнення та вирішення питання щодо кримінальних правопорушень родичам належить передати зловмисникам грошові кошти. Перебуваючи у стресовому стані, не перевіряючи інформацію, яка не відповідала дійсності, родичі виконували незаконні вимоги злочинців та віддавали їм свої останні гроші.

Окрім того, підозрюваний Я., під приводом виконання робіт з утеплення фасаду квартири потерпілого Т., отримав від останнього 5600 грн в якості передплати за придбання будівельних матеріалів та виконання роботи. Отриманні гроші звернув на свою користь розпорядившись ними на власний розсуд. Будівельні матеріал не придбав, відповідні роботи не виконав, чим завдав потерпілому матеріальної шкоди на вказану суму.

Загалом, в період з 3 травня 2019 року по 13 жовтня 2019 року, під час іспитового строку обвинувачений Я. вчинив п’ять епізодів заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою групою осіб щодо п’ятьох потерпілих на загальну суму 36049 грн.

Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 02 березня 2020 року обвинуваченого Я. визнано винним за частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України та із застосуванням статті 71 Кримінального кодексу України, за сукупністю вироків остаточно призначено покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі із стягненням з нього на користь п’ятьох потерпілих завданої матеріальної шкоди на суму 36049грн.

Стороною захисту обвинуваченого Я. було подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Луганського апеляційного суду від 25 травня 2020 року вирок Сєвєродонецького міського суду стосовно підозрюваного залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення.

За повідомленням прес-служби суду