Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід стосовно сільського голови Новгородківського району, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди

25 травня 2020, 12:25

В п’ятницю, 22 квітня 2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина В., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною третьої статті 368 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За версією слідства, громадян Ц. маючи намір отримати в користування земельну ділянку на території сільської ради Новгородківського району Кіровоградської області загальною площею близько 20 га, на якій частково ростуть фруктові дерева, але на цю земельну ділянку відсутні правовстановлюючі документи. Громадянин Ц. звернувся до голови сільської ради підозрюваного Г. із заявою про можливість оформлення прав власності на дану земельну ділянку.

У подальшому, 27.04.2020 о 12:00 між громадянином Ц. та підозрюваним Г. в приміщенні службового кабінету останнього, відбулась зустріч у ході якої підозрюваний Г. повідомив громадянину Ц., що можливо отримати вказану земельну ділянку у приватну власність, але за грошову винагороду, зазначивши при цьому, що питання стосовно надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою та подальшого затвердження проектів землеустрою, а також передачу в приватну власність земельних ділянок необхідно виносити на сесію сільської ради та для позитивного голосування за прийняття рішення необхідно надати йому грошову винагороду у розмірі 7 000  доларів США для позитивного вирішення вказаного питання. Громадянин Ц. усвідомлюючи, що земельні ділянки в інший спосіб не отримає, вирішив погодитись на пропозицію.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці.

Фото - з мережі Інтернет

За повідомленням прес-служби суду