Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Накладено стягнення на мати, яка залишила без догляду своїх трьох дітей

22 травня 2020, 10:26

Постановою Теплодарського міського суду Одеської області від 13 травня 2020 року  притягнено до адміністративної відповідальності громадянку К. за вчинення правопорушення, відповідальність за яке передбачено частиною першою статті 184 КУпАП, тобто ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.

За обставинами справи 20 березня 2020 року у місті Теплодарі Одеської області по вул. Г. Плієва,громадянка К. неналежним чином виконувала свої обов’язки щодо виховання своїх трьох дітей, яких вона залишила без догляду та поїхала до іншого населеного пункту.

В судове засідання громадянка К. не з’явилася з невідомих причин, яка була належним чином повідомлена про місце і дату розгляду справи.

Дослідивши матеріли справи, суд вважав за необхідне застосувати до громадянки К.  адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень., крім того на користь держави стягнено судовий збір в розмірі 420 гривні 40 копійок.

Звертаємо увагу, що постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена протягом десяти днів з дня  її винесення.     

За повідомленням прес-служби суду