Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою та застава в сумі понад 56 мільйонів гривень, - суд обрав запобіжний захід обвинуваченим у торгівлі наркотиками

21 травня 2020, 10:20

 

Вчора, 20.05.2020, колегія суддів Личаківського районного суду м.Львова частково задовольнила клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави п’ятнадцятьом обвинуваченим у торгівлі наркотиками.

В підготовчому судовому засіданні ухвалою колегії суддів до кожного з обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у сумі від 3 573 400 до 5 044 800 гривень.

Так, 15 травня 2020 року до суду надійшов обвинувальний акт, згідно з яким члени злочинної організації обвинувачуються у її створенні (стаття 255 Кримінального кодексу України), незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів (статті 307, 311 Кримінального кодексу України), а також в організації та утриманні місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

За кілька днів з текстом ухвали можна буде ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень  http://www.reyestr.court.gov.ua/, вказавши у полі «Справа №» 463/4221/20.

При цьому нагадуємо, що особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

За повідомленням прес-служби суду