Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітники Служби судової охорони лише за одну добу не допустили пронесення до судових установ Києва та області 15 заборонених предметів

20 травня 2020, 12:10

Під час забезпечення безпеки та громадського порядку на об’єктах правосуддя співробітники Територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області за минулу добу не допустили пронесення 15 заборонених предметів.

 Небезпечні предмети були виявлені судовими охоронцями під час поверхневої перевірки у відвідувачів Дніпровського, Оболонського, Деснянського районних судів міста Києва та Броварського, Ірпінського, Іванківського районних судів Київської області.

Серед заборонених предметів – ножі, газові балончики та пневматичний пістолет. А в Бородянському районному суді Київської області відвідувач намагався зайти до будівлі з дротиками для гри в дартс.

Всі ці заборонені до пронесення предмети були поміщені до камер схову і повернуті власникам після завершення судових слухань.

Варто додати, що з початку 2020 року співробітники Служби судової охорони не дозволили пронесення до установ системи правосуддя понад 13 тисяч заборонених предметів.

Служба судової охорони нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів із гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.

Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

За повідомленням прес-служби ССО