Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув з заводу понад 144 тис. грн за порушення користуванням послугами стічних вод

15 травня 2020, 17:23

Господарський суд Харківської області задовольнив позов комунального підприємства «Харківводоканал» до заводу, розташованого по вул. Велозаводській, про стягнення понад 144 тис. грн за недотримання умов договору приймання стічних вод.

КП «Харківводоканал» зобов'язалося надати послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, а відповідач своєчасно і в повному обсязі здійснювати оплату відповідно до затверджених тарифів. Споживачем були порушені дані умови договору.

«Згідно з умовами договору ТОВ повинно було скидати стічні води, якісні показники яких повинні не перевищувати допустимих величин показників забруднення. Також ТОВ не подавало в КП «Харківводоканал» своєчасно інформацію про якісний склад стічних вод, що скидаються в міську каналізацію. Після проведення досліджень були зафіксовані перевищення показників забруднюючих речовин в стічних водах », - повідомили в прес-службі суду.

Загальна сума боргу складається з боргу за перевищення договірних обсягів водопостачання та водовідведення, боргу за наднормативний скид забруднюючих речовин і ненадання інформації про якісний склад стічних вод.

Суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, заявленими відповідно до вимог чинного законодавства та підлягають задоволенню.

 

За повідомленням прес-служби суду