Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Думай, кого запрошуєш у гості – крадій-рецидивіст залишив господаря без грошей та взуття

15 травня 2020, 16:58

П’ять років у в’язниці проведе мешканець Вінниччини за викрадення кросівок та гаманця у бердичівлянина. Такий вирок 27-річному раніше судимому чоловіку днями виніс Бердичівський міськрайонний суд.

Встановлено, що у квітні 2016-го року обвинувачений біля бердичівського авторинку зустрівся з потерпілим та, придбавши спиртного, пішов до нього додому. На квартирі чоловіки випивали, аж поки господар не заснув. Гість, скориставшись нагодою, витяг із його куртки гаманець із грошима й документами на авто, ще й прихопив у коридорі кросівки. Загальна вартість заподіяної потерпілому матеріальної школи становить одну тисячу гривень.

На час скоєння крадіжки обвинувачений уже був неодноразово судимий за такі ж злочини. Під час судового слухання зазначив, що вину визнає та розкаюється.

Призначаючи покарання, суд враховував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого та пом’якшувальні й обтяжуючі обставини. Тож, на підставі статей 373-374 КПК України, чоловіка визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно) та призначено йому покарання у вигляді позбавлення волі на півтора року.

Однак, зважаючи на те, що на час винесення вироку чоловік ще тричі засуджений за вчинення інших крадіжок і наразі відбуває покарання у 71-й виправній колонії, остаточний термін ув’язнення йому призначено з урахуванням попереднього вироку, винесеного Козятинським районним судом. Загалом це 5 років та 4 місяці.

Вирок протягом тридцяти днів з дня проголошення може бути оскаржений у Житомирському апеляційному суді.

 

За повідомленням прес-служби суду