Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС розпочав розгляд справи за обвинуваченням екс-заступника директора "Електроважмашу"

12 травня 2020, 09:39

7-8 травня у Вищому антикорупційному суді розпочався судовий розгляд справи за обвинуваченням колишнього заступника директора ДП "Завод "Електроважмаш". Його зловживання, за версією слідства, призвели до збитків у розмірі 37,3 млн грн.

На засіданні прокурор оголосив короткий виклад обвинувального акту. Також сторони виступили зі вступними промовами. Після цього судді визначили порядок та обсяг дослідження доказів у справі та розпочали дослідження. За підсумками засідань суд дослідив два томи та розпочав дослідження 3-го тому письмових матеріалів, наданих стороною обвинувачення.

Наступне засідання призначене на 14:15 19 травня.

Нагадаємо, 17 березня 2020 року НАБУ за процесуального керівництва САП, повідомило про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України п’ятьом особам. Раніше їх викрили на організації корупційної схеми, через яку державне підприємство "Завод "Електроважмаш" зазнало збитків у розмірі 13,7 млн грн. Серед підозрюваних: два заступники директора ДП "Завод "Електроважмаш", начальник управління ДП "Завод "Електроважмаш", кінцевий бенефіціар чеської компанії та директор чеської компанії.

 

За повідомленням прес-служби суду