Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумнівна арифметика, або як продати крадений каналізаційний люк за 50 грн і отримати 850 грн штрафу

07 травня 2020, 17:01

Шепетівський міськрайонний суд визнав 41-річного жителя Шепетівки винуватим у крадіжці (частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України) та покарав штрафом в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 850 гривень. Крім того, стягнув з нього на користь держави 628 гривень – витрати на залучення експерта.

Як встановив суд, о 2 ночі 15 лютого цього року шепетівчанин помітив на тротуарі чавунну кришку люка телефонної каналізації (ринковою вартістю 650 грн), сховав її неподалік у хащах, а наступного ранку продав на місцевому ринку за 50 грн.

Та через кілька днів люк довелося повертати, пояснює у суді обвинувачений, бо прийшов дільничний і повідомив про крадіжку. Із обвинуваченням погодився, каже, тієї ночі напідпитку повертався додому, перечепився через люк, відкинув його у кущі, а на ранок продав знайомому. Запевняє, що відшкодував завдану ПАТ «Укртелеком» шкоду та вибачився.

«Враховуючи щире каяття, визнання обвинуваченим своєї вини, активне сприяння розкриттю злочину, усунення заподіяної шкоди,  вибачення перед потерпілим, суд вважає необхідним призначити обвинуваченому покарання у виді штрафу, що буде необхідним і достатнім для його виправлення та попередження скоєння нових злочинів», – ідеться у вироку, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду