Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, який кинув рибалку у річку та забрав його майно, проведе 5 років за ґратами

06 травня 2020, 17:27

Вінницький міський суд Вінницької області визнав винним раніше неодноразово судимого 36 – річного чоловіка, який штовхнув рибалку у річку та забрав його майно. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого  частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України, суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі.

 

Під час судового розгляду було встановлено, що влітку 2019 року обвинувачений, прогулюючись по берегу річки Південний Буг, що у місті Вінниці, помітив раніше незнайомого йому чоловіка, який рибалив та слухав гучно музику. В цей час обвинувачений підійшов до рибалки та штовхнув його у воду, після чого відкрито, шляхом вільного доступу до матеріальних цінностей, не реагуючи на крики та звертання потерпілого, заволодів його телефоном та портативною колонкою. Після вчиненого, чоловік з місця злочину зник. Таким чином заподіяв потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму майже тисячу гривень.

Допитаний у ході судового розгляду обвинувачений свою вину у скоєному  визнав повністю та просив суд суворо його не карати.

В свою чергу потерпілий пояснив суду, що претензій до обвинуваченого він немає, а щодо призначення йому міри покарання повністю покладається на розсуд суду.

Аналізуючи та оцінюючи обставини справи в їх сукупності, суд дійшов висновку, що винуватість 36 – річного чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж) вчинене повторно) повністю доведена.

Вирішуючи питання про призначення обвинуваченому покарання, суд взяв до уваги те, що чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, належних висновків для себе не зробив та знову вчинив новий злочин.

Враховуючи всі обставини справи, суд дійшов висновку, що саме покарання у виді позбавлення волі буде необхідним, достатнім та досягне мети не лише кари за вчинене, але й буде слугувати для обвинуваченого виправленням та запобіганню вчиненню нових злочинів як ним, так і іншими особами.

Тому, суд ухвалив визнати винним 36 –  річного чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі. Одночасно, відповідно до частини четвертої статті 70 Кримінального кодексу України за сукупністю злочинів з урахуванням покарання призначеного вироком Вінницького міського суду Вінницької області від 28.01.2020 шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначив йому остаточне покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Довідково: частина четверта статті 70 Кримінального кодексу України - за правилами, передбаченими в частинах першій - третій цієї статті, призначається покарання, якщо після постановлення вироку в справі буде встановлено, що засуджений винен ще і в іншому злочині, вчиненому ним до постановлення попереднього вироку. У цьому випадку в строк покарання, остаточно призначеного за сукупністю злочинів, зараховується покарання, відбуте повністю або частково за попереднім вироком, за правилами, передбаченими в статті 72 цього Кодексу.

 

За повідомленням прес-служби суду