Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вищий антикорсуд продовжив строк відсторонення від посади начальника Бердянської філії АМПУ

30 квітня 2020, 14:59

Сьогодні, 30 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро та відсторонив начальника Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України» від займаної ним посади строком ще на 2 місяці – до 29 червня 2020 року включно.

Дії підозрюваного кваліфіковано за частиною другою статті 28, частиною другою статті 364, частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, у 2018-2019 роках підозрюваний, разом з іншими особами, організував схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично не поставлене обладнання. У результаті таких дій, інтересам держави завдано збитків у розмірі 2,49 млн грн.

Нагадаємо, 27 лютого 2020 року ВАКС відсторонив начальника Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України» від займаної ним посади на 2 місяці в межах строку досудового розслідування.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду