Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваним у незаконному позбавленні волі та торгівлі людьми

30 квітня 2020, 14:03

30 квітня 2020 року слідчим суддею Комсомольського міського суду Полтавської області обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці підозрюваним у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною другою статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та частиною другою статті 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження спільники силою утримували «невільників» в одному із приватних будинків міста Горішні Плавні. 33-річний чоловік і 57-річна жінка, яких підозрюють у протиправних діях, підшукували своїх жертв серед осіб, що опинилися у складних життєвих обставинах, через соціальні мережі та особисті контакти.

За відмову від виконання роботи до завербованих «працівників» застосовували фізичне і психологічне насильство. В одному із випадків чоловіка змушували працювати, утримуючи на металевому ланцюзі.

Під час санкціонованих судом обшуків працівника поліції вилучили мобільні телефони, гроші та ряд документів, серед яких трудові книжки і паспорти різних громадян. Триває досудове розслідування.

Ухвали слідчого судді можуть бути оскаржені до Полтавського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п’яти днів з дня їх оголошення.

За повідомленням прес-служби суду