Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сто годин на користь суспільству: суд ухвалив вирок полончанину, що обікрав рідну тітку

30 квітня 2020, 09:43

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілою та обвинуваченим у крадіжці (частина перша статті 185 Кримінального кодексу України), визнав його винним у інкримінованому злочині та призначив узгоджене покарання – 100 годин громадських робіт.

«У судовому засіданні суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам КПК України і КК України, зокрема вимогам статті 65 Кримінального кодексу України, інтересам суспільства, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості», – зауважує суддя.

Як встановив суд, 28-річний мешканець Полонного, що живе в одному дворі зі своєю тіткою, 15 січня цього року з-під огорожі родички вкрав будівельну металеву арматуру вартістю 670 гривень й велосипедом завіз її на пункт прийому металобрухту. Через день, 17 січня, небіж знову таємно здав на металобрухт тітчину арматуру, цього разу сума викраденого склала 260 гривень.

Збитки, завдані родичці, племінник відшкодував добровільно.

За повідомленням прес-служби суду