Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАКС у режимі відеоконференції розпочнуть розгляд справи мукачівського судді 

30 квітня 2020, 09:20

У понеділок, 4 травня о 14 годині у ВАКС розпочнуть розгляд кримінального провадження за обвинуваченням судді Мукачівського міськрайонного суду в режимі дистанційного судового провадження (відеоконференції). Відповідне рішення колегія суддів ухвалила сьогодні, воно прийняте на підставі змін, унесених до КПК України на період дії карантину. 

 
Нагадаємо, дії судді та осіб, які фігурують у провадженні, кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. За версією обвинувачення, 11 вересня 2017 року вказаний суддя, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за посередництва начальника юридичного відділу одержав 4 тис. гривень неправомірної вигоди від громадянина за прийняття на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом останнього до Управління соціального захисту населення Мукачівської РДА.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
За повідомленням прес-служби суду