Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області вважає, що інформація щодо нього, розміщена в інтернет-виданні «Альтернатива.орг», має ознаки втручання

29 квітня 2020, 15:51

Голова Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Боярський Олександр Олександрович повідомляє, що 24 квітня 2020 року у месенджері Telegram на сторінці «Затокський Джокер» та сайті видання «Альтернатива.орг» розміщена інформація стосовно нього щодо розгляду матеріалів справи про адміністративне правопорушення про притягнення до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 185-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання законних вимог посадових осіб Національного антикорупційного бюро України), які надійшли 27 березня 2020 року.

Зазначено, що судове засідання по справі було призначено на 21 квітня 2020 року, про що учасникам направлена судова повістка. Судове засідання було відкладено у зв’язку з відсутністю даних про сповіщення.

Боярський О.О. вказує, що відповідно до законодавства, справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Зазначено: «Враховуючи, що засобами поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» судові повістки доставляються та поштова розписка повертається приблизно 20-25 днів, то наступне судове засідання було призначене на 13 травня 2020 року».

Голова суду вважає, що така поведінка та дії осіб, які розмістили щодо нього та розгляду вказаної справи інформацію у інтернет-виданні мають на меті сформувати негативне уявлення в суспільстві про роботу судової влади, свідчать про відверту зневагу визначеним гарантіям незалежності суддів та неповагу до представників органів судової влади.

Суддя Боярський О.О. вважає, що інформація була викладена з метою здійснення впливу на нього, а кваліфікація дій осіб, які її виклали, підпадає під статтю 376 Кримінального кодексу України –  втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися винесення неправосудного рішення, у зв’язку з чим просить вжити заходів щодо недопустимості втручання в його професійну діяльність.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень судді про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України