Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовицю перинатального центру, що є підозрюваною у справі про торгівлю немовлям, відсторонено від посади – апеляційний суд

29 квітня 2020, 12:39

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу Хмельницького міськрайонного суду від 22 квітня 2020 року про відсторонення від посади в.о. директора з медичного обслуговування населення КП « Хмельницький міський перинатальний центр», підозрювану у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 27, частиною третьою статті 15, частиною третьою статті 149 (незакінчений замах на торгівлю людиною), частиною першою статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Ухвалу оскаржувала сторона захисту. На думку адвоката, судове рішення місцевого суду незаконне, бо постановлене з істотними порушеннями кримінального процесуального закону. Пред’явлену підозру його підзахисній він вважає необґрунтованою, власне, як і ризики, що вона може незаконно вплинути на свідків чи іншим чином перешкодити слідству.

У доповненні до апеляційної скарги захисник вказував на розголошенні сторони обвинувачення даних досудового розслідування, що вважав елементом тиску на суд.

Лікар зазначила, що суть справи була відома ще у вересні минулого року, тому, якби вона намагалася вплинути на свідків, правоохоронці б про це знали. Отож, впевнена, що підстав відсторонювати її від посади немає, особливо в умовах пандемії.

Прокурор переконаний, що суд першої інстанції ухвалив обґрунтоване і законне рішення, вважаючи, що відсторонення від посади необхідне для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення.

Повний текст ухвали із мотивами рішення апеляційного суду буде оголошено 30 квітня 2020 року о 12.00.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду