Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначення на посаду директора національного природного парку «Джарилгацький»: рішення суду

29 квітня 2020, 12:33

22 квітня 2020 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 18 грудня 2019 року у справі  за позовом до Конкурсної комісії з проведення конкурсу та призначення на посаду керівників установ природно - заповідного фонду.

Позовні вимоги стосувалися визнання протиправним та скасування рішення від 26.07.2019 року, в частині визначення переможця конкурсу на зайняття вакантної посади директора національного природного парку «Джарилгацький». На думку позивача, конкурс проведений з порушенням строків, непрозоро, упереджено, без забезпечення ефективного, об`єктивного та справедливого конкурсного відбору. Рішенням  Херсонського окружного адміністративного суду від 18 грудня 2019 року позов задоволено. Текст рішення суду І інстанції - http://reyestr.court.gov.ua/Review/86457551

У справі бере участь третя особа, яку за результатами конкурсу визначено переможцем. Зазначена третя особа надала до суду апеляційну скаргу, наголосивши, що задоволення позову з підстав відсутності наказу міністра про продовження строку конкурсу при умові допуску та участі позивача на всіх етапах конкурсу на посаду директора національного природного парку «Джарилгацький» буде неправомірним та помилковим.

Під час апеляційного розгляду, суд зауважив, що в матеріалах справи відсутні докази та не доведено порушення Конкурсною комісією прав позивача на участь у конкурсі, а також упереджене ставлення до кандидатів та нерівні умови при проходженні етапів конкурсу.

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

  • апеляційну скаргу задовольнити;
  • рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 18 грудня 2019 року – скасувати;
  • прийняти нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

З судовим рішенням у справі № 540/1762/19 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/88932531.

За повідомленням прес-служби суду