Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На сім років у в’язниці може опинитись бердичівлянин за незаконне придбання і продаж гранати

28 квітня 2020, 10:34

У Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо 40-річного бердичівлянина, якого обвинувачують у вчиненні тяжкого умисного злочину, передбаченого частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

У грудні 2019-го року досудовим розслідуванням було встановлено, що чоловік незаконно з метою збуту придбав реактивну протитанкову гранату (РПГ №26 «Аглень»). Поки шукав покупця, залишив боєприпас на зберігання своєму знайомому (матеріали щодо останнього виділені в окреме провадження).

Продати гранату вдалося за 300 $, проте невдовзі у покупця її вилучили працівники поліції. Дії «торгівця», виражені у незаконному придбанні, носінні, зберіганні та збуті бойового припасу без передбаченого законом дозволу, кваліфіковано за частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України.

 

На підготовчому засіданні  судом було продовжено дію раніше застосованого до обвинуваченого запобіжного заходу (тримання під вартою) та призначено дату і час судового розгляду – 30 квітня 2020 року о 12.00.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду