Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжний захід до 35 – річного чоловіка, який підозрюється у вчинені хуліганства із застосуванням зброї

28 квітня 2020, 09:29

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 24 квітня 2020 року розглянув клопотання щодо застосування запобіжного заходу стосовно 35 – річного чоловіка, який підозрюються у вчиненні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї (частина четверта статті 296 Кримінального кодексу України).

Під час судового розгляду, з матеріалів клопотання стало відомо, що в місті Вінниця у дворі багатоповерхівки вночі між потерпілим та підозрюваним виникла суперечка через те, що останній порушував громадський порядок. Один із чоловіків маючи умисел на вчинення хуліганських дій, дістав із свого автомобіля заздалегідь заготовлені для нанесення тілесних ушкоджень предмети, один з яких був зовні схожий на пістолет, а інший – на автомат, і погрожуючи фізичною розправою підійшов до потерпілого та умисно здійснив один постріл в область голови. В результаті чого, потерпілий отримав тілесне ушкодження у виді непроникаючого кульового поранення правої щоки. Після даного інциденту підозрюваний зник на автомобілі у невідомому напрямку.
Таким чином, вінничанину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України, яке відповідно до статті статті 12 Кримінального кодексу України відноситься до категорії тяжких злочинів, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі від 3 до 7 років.
В судовому засіданні слідчий просив суд задовольнити дане клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прокурор думку слідчого підтримав. В свою чергу, захисник та підозрюваний заперечували щодо задоволення вище вказаного клопотання та просили застосувати більш м’який запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави.
При розгляді даного клопотання суд врахував те, що підозрюваний раніше не судимий, має роботу та постійне місце проживання, розлучений, але самостійно утримує малолітню дитину та батьків похилого віку. Слідчий суддя, вислухавши учасників судового розгляду, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, ухвалив застосувати до 35 – річного чоловіка запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів та одночасно визначив розмір застави – 168 160 тисяч гривень.
У разі внесення застави, підозрюваний зобов’язується виконувати обов’язки, передбачені частиною п'ятою статті 194 КПК України

Наразі тривають слідчі дії.

Важливо: частина перша статті 17 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду