Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд скасував заставу підозрюваному у вимаганні

24 квітня 2020, 15:25

Ухвалою Миколаївського апеляційного задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано ухвалу суду першої інстанції, якою підозрюваному у вимаганні грошей у місцевого підприємця до застосованого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, визначено альтернативний вид запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 130 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 273 260 грн.

24 квітня 2020 року Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційної скарги прокурора на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва.

Не погодившись з рішенням слідчого судді, прокурор просив скасувати рішення слідчого судді та постановити нову, якою відмовити у задоволенні клопотання захисника в інтересах підозрюваного про зміну запобіжного заходу.

За результатами розгляду справи апеляційну скаргу прокурора задоволено. Ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 2 квітня 2020 року – скасовано та постановлено нову ухвалу, якою у задоволенні клопотання захисника в інтересах підозрюваного про зміну запобіжного заходу відмовлено.

Довідково: У січні 2020 року затримано п'ятьох жителів міста Миколаєва, віком від 25 до 42 років, які вимагали у місцевого підприємця 660 000 грн. неіснуючого боргу.

Дії підозрюваного органами досудового розслідування кваліфікуються за частиною другою статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

 

За повідомленням прес-служби суду