Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Товариство через суд повернуло основний борг у сумі 70 тис. грн та штрафні санкції

22 квітня 2020, 11:30

До Господарського суду Сумської області із позовом звернулось ТОВ «ДР. ОЕТКЕР» до відповідача ФОП Г. про стягнення 184 тис. грн на підставі договору дистриб’юції, в тому числі: основний борг, 3 % річних, пеню, витрати по сплаті судового збору та витрати на професійну правничу допомогу.

Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що відповідачем порушено умови договору щодо оплати отриманого товару, у зв’язку з чим відповідачеві нараховано 3 % річних та пеню у відповідних розмірах.

Як вбачається з матеріалів справи, на виконання умов договору позивач передав у власність відповідача товар на загальну суму 171193,23 грн, що підтверджується копіями видаткових накладних та товарно-транспортних накладних. Проте відповідач свої зобов’язання з оплати за отриманого товару виконав частково, що підтверджується копіями відповідних виписок банку. Станом на 16.04.2020 заборгованість відповідача з оплати отриманого товару складає 91 293,23 грн, зазначений факт відповідачем не спростовано.

Факт заборгованості відповідача за отриманий товар на суму 91293,23 грн станом на 23.03.2020 повністю підтверджується матеріалами справи.

Враховуючи вищевикладені обставини, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог щодо стягнення з відповідача заборгованості з оплати отриманого товару за договором дистриб’юції.

Суд вирішив в частині позовних вимог щодо стягнення з відповідача на користь позивача основного боргу в сумі 70 тис. грн провадження у справі закрити, оскільки відповідач в ході розгляду справи сплатив борг. В іншій частині вимог позов задовольнити повністю.

 

За повідомленням прес-служби суду