Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екс-заступнику МінТОТ змінили запобіжний захід

09 квітня 2020, 15:51

Сьогодні, 9 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора щодо продовження запобіжного заходу екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Так, його цілодобовий домашній арешт змінений на нічний - із 22:00 до 6:00.

Підозрюваному також продовжено строк діі обов’язків на шістдесят днів - до 12 червня 2020 року включно. Колишній заступник МінТОТ зобов’язаний прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним їхнім викликом та вимогою; утримуватися від спілкування із підозрюваним та свідками; здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

Указана особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 190, частиною четвертою статті 27 частиною другою статті 15 частиною третьою статті 369, частиною четвертою статті 27 частиною другою статті 15 частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, підозрюваного та його «помічника» затримали правоохоронні органи у серпні минулого року в справі про вимагання $1,1 млн неправомірної вигоди.

Нещодавно ВАКС залишив під цілодобовим домашнім арештом «помічника» екс-заступника МінТОТ.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду