Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський апеляційний суд обрав ще 3-м підозрюваним у перестрілці на вулиці Титова у Дніпрі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

09 квітня 2020, 09:47

У Дніпровському апеляційному суді вчора продовжили розгляд апеляційних скарг прокуратури на ухвали Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 27.02.2020, яким 5 громадянам, які підозрюються у вчиненні кримінального правопрушення, передбаченого частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї) обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 днів.

Нагадаємо, що дані особи підозрюються у перестрілці на вул. Титова у м. Дніпрі. Зловмисники, не зважаючи на значне скупчення людей і, зокрема, дітей, транспорту, не реагуючи на законні вимоги поліцейських припинити протиправні дії, продовжували застосовувати зброю, в результаті чого постражджало 3 людей.

Заслухавши сторону обвинувачення та захисту, дослідивши матеріали справ, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду прийшла до висновку, що запобіжний захід у вигляді тримання під вартою може забезпечити виконання підозрюваними процесуальних обов`язків у даних кримінальних провадженнях, дозволить попередити та своєчасно припинити вчинення незаконного впливу на свідків, дозволить уникнути ризиків, що підозрювані можуть знищити, сховати або спотворити речі, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, оскільки не встановлено місцезнаходження всіх предметів, які були використані під час хуліганських дій, вони не були видані добровільно органу досудового розслідування.

Тому, рішенням суду до усіх підозрюваних, які були доставлені примусовим приводом до апеляційного суду, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 23.04.2020 року, їх одразу ж взяли під варту у залі Дніпровського апеляційного суду.

Нагадаємо, що першого квітня 2020 року колегією суддів Дніпровського апеляційного суду також було обрано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою одному з підозрюваних у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення.

Таким чином, вже 4 підозрювані у зухвалій перестрілці посеред вулиці у м. Дніпрі знаходяться під вартою.

Засідання у справі ще одного громадянина, який також підозрюється у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення, відклали, оскільки примусовий привід не здійснено.

За повідомленням прес-служби суду