Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення правил перетинання держкордону України особі присуджено штраф в розмірі 3400 гривень

08 квітня 2020, 18:23

7 квітня 2020 року на адресу Роздільнянського районного суду Одеської області надійшли матеріали справи про адміністративне правопорушення з відділу прикордонної служби «Роздільна» Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління ДПС України, про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина К., дії якого кваліфіковані за частиною першою статті 204-1 Кодексу України  про адміністративні правопорушення, тобто перетинання або спроба перетинання державного кордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або з використанням підробленого документа чи таких, що містять недостовірні відомості про особу, чи без дозволу відповідних органів влади.

Під час розгляду справи, судом було встановлено, що  23 березня 2020 року о 16 годині 35 хвилин на ділянці відповідальності віпс «Степанівка» впс «Роздільна» в районі інформаційного покажчика №1/59, в 10 метрах від лінії державного кордону був виявлений та запрошений громадянин К., який намагався незаконно перетнути ДКУ в обхід встановленого пункту пропуску за напрямком село Розалівка (Укр) – село Стара Андріашівка (РМ) в пішому порядку без вантажу. Своїми діями громадянин К. порушив вимоги абзацу 1 статті 9 Закону України «Про Державний кордон України».

Суддя, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку щодо визнання громадянина К. винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 204-1 КУпАП та наклав стягнення у виді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 (три тисячі чотириста) гривень.

Також, відповідно до вимог статті 40-1 КУпАП, з громадянина К. стягнено судовий збір в сумі 420,40 гривень, оскільки судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення суддею постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №511/609/20

Звертаємо Вашу увагу, що постанова суду не набрала законної сили.

За повідомленням прес-служби суду