Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пожежа в мережі ПАТ «Укртелеком» не призвела до втрати інформації Дата-Центру ДП «ІСС», - Олег Тертичний

08 квітня 2020, 18:12

Доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень та офіційного веб-порталу «Судова влада України» відновлено. Про це поінформував Генеральний директор Державного підприємства «Інформаційні судові системи» О. Тертичний  у листі, надісланому до Вищої ради правосуддя 8 квітня 2020 року.

Зокрема, Державне підприємство «Інформаційні судові системи» як адміністратор Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи повідомило таке.

Вночі 5 квітня 2020 року внаслідок пожежі у міському кабельному колекторі КП ШЕУ Шевченківського району міста Києва були пошкоджені телекомунікаційні мережі ПАТ «Укртелеком».

Зазначене призвело до припинення доступу до мережі Інтернет усіх судових установ та органів системи правосуддя, які забезпечені послугами зв’язку від ПАТ «Укртелеком», та їх обміну з централізованими інформаційним ресурсами веб-порталу «Судова влада України», які розміщені в Дата-Центрі Підприємства, що територіально знаходиться в зоні ураження від зазначеної пожежі.

На ранок 6 квітня 2020 року доступ до ряду інформаційних ресурсів «Судової влади України», зокрема, до Єдиного державного реєстру судових рішень та офіційного веб-порталу «Судова влада України», зусиллями фахівців ДП «Інформаційні судові системи» був відновлений.

Як зазначено у листі, фахівцями Київської міської філії ПАТ «Укртелеком» вживались заходи з оперативної побудови та підключення альтернативних каналів зв’язку, що наприкінці дня 6 квітня 2020 року дозволило локалізувати проблему з доступом до мережі Інтернет та забезпечити у такий спосіб відновлення телекомунікаційного зв’язку із централізованими інформаційними ресурсами «Судової влади України» для судових установ та органів системи правосуддя.

Обмін даними із централізованими інформаційними ресурсами «Судової влади України» та доступ до мережі Інтернет в судових установах та органах системи правосуддя, що забезпечені послугами зв’язку від ПАТ «Укртелеком», було відновлено близько 20 години вечора 6 квітня 2020 року.

Також у листі зазначено, що наслідки цієї аварійної ситуації не призвели до втрати інформації, яка знаходиться в Дата-Центрі Підприємства, та втрат матеріального характеру.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України