Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рік обмеження волі й понад 220 тисяч грн компенсації. У Полонному мисливець поранив знайомого під час полювання

07 квітня 2020, 16:51

Полонський районний суд визнав мешканця  району  винним у необережному тяжкому тілесному ушкодженні, яке він спричинив знайомому під час полювання (частина 1 статті 128 Кримінального кодексу України). Чоловік отримав один рік обмеження волі. На додачу суд стягнув з нього на користь потерпілого 126725,20 грн. майнової та 100000 грн. моральної шкоди.

Згідно із вироком, у серпні 2019 року двоє чоловіків, один з яких взяв із собою сина,  на ставку полювали на качок. Зайшли до очерету і розташувались на відстані близько 20 м один від одного, при чому поза полем зору. Раптом вилетіла дика качка і обвинувачений вистрілив у неї з мисливської рушниці. Дробовий заряд влучив у сина товариша, спричинивши йому тяжкі тілесні ушкодження. Стрілок не передбачав, що влучить у людину, хоча, як йдеться у судовому рішенні, повинен був і міг таке передбачити, діючи з більшою обачністю. На лікування численних поранень грудної клітини, голови і шиї потерпілий витратив значну суму коштів, у тому числі й за кордоном.

Обвинувачений свою вину в суді визнав, активно сприяв розкриттю злочину, частково виплатив потерпілому матеріальне відшкодування. Це суд визнав пом’якшуючими обставинами. Були й обтяжуючі — стан алкогольного сп’яніння. А от щирого каяття суд не побачив. Відтак, не знайшов підстав передати обвинуваченого на поруки трудовому колективу лісгоспу і звільнити від кримінальної відповідальності. Та й потерпілий  наполягав, аби суд призначив найсуворіше покарання. 

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду