Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС залишив під цілодобовим домашнім арештом “помічника” екс-заступника МінТОТ

07 квітня 2020, 13:32

Сьогодні, 7 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора щодо продовження запобіжного заходу у вигляді цілодобового  домашнього арешту “помічнику” екс-заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Підозрюваному продовжено строк дії обов’язків на два місяці, тобто до 9 червня 2020 року включно. Підозрюваний зобов’язаний цілодобово не залишати місце  постійного проживання без дозволу детектива, прокурора або суду; прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним їхнім викликом та вимогою; не відлучатися із м. Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/ або роботи; утриматися від спілкування із підозрюваним та свідками; здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон.

Дії вказаної особи кваліфіковано за частиною четвертою статті 190, частиною четвертою статті 27 частиною другою статті 15 частиною третьою статті 369, частиною четвертою статті 27 частиною другою статті 15 частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, підозрюваного та колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб правоохоронні органи затримали у серпні минулого року в справі про вимагання $1,1 млн неправомірної вигоди.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду