Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, який торгував шашликом під час карантину оштафовано на 17 тис. грн

06 квітня 2020, 14:51

6 квітня 2020 року Красноармійський міськрайонний суд Донецької області притягнув до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину чоловіка, який здійснював торгівлю шашликом.

Чоловікові доведеться сплатити штраф у розмірі 17000 грн.

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, вдень 21 березня 2020 року громадянин А. здійснював торгівлю шашликом з обслуговуванням з магазину, чим порушив пункти 2 та 3 Постанови КМУ №211 від 11 березня 2020 року, а також розпорядження Покровської міської ради №160 від 11 березня 2020 року.

В судовому засіданні чоловік обставини адміністративного правопорушення не визнав, пояснив, що не знав про заборону.
Проте, факт вчинення правопорушення громадянином А. підтверджується зібраними матеріалами справи, відеозаписом, фотоілюстрацією.
Оцінюючи в сукупності зібрані та досліджені докази, суд прийшов до висновку, що громадянин А. скоїв адміністративне правопорушення, передбачене статтею 44-3 КУпАП, яке полягає в порушенні правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.
З огляду на обставини справи та особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, суд визнав винним громадянина А. у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 44-3 КУпАП, та призначив адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17000 (сімнадцять тисяч) гривень 00 копійок.


Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів.
Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа №235/2017/20).

За повідомленням прес-служби суду