Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар для випускників Програми з питань судового адміністрування

24 лютого 2014, 10:05

 19-20 лютого 2014 року у м. Львів відбулась зустріч випускників першої в Україні пілотної Програми з питань судового адміністрування. Програма впроваджена Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID "Справедливе правосуддя" в співпраці з Університетом штату Мічиган.

У роботі семінару для випускників взяли участь: в.о. Голови Державної судової адміністрації України Володимир Півторак, керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон, Директор програми судового адміністрування університету штату Мічиган Морін Коннер, судді, працівники апаратів судів, Державної судової адміністрації України, випускники Програми з питань судового адміністрування.

На семінарі обговорено та підсумовано стан реалізації випускниками підсумкових творчих робіт, визначено фактори, що сприяли та заважали реалізації названих творчих робіт, визначено найкращі практики та умови для їх застосування, розроблено рекомендації щодо підвищення кваліфікації, проведення тренінгів для професійного розвитку у сфері судового адміністрування.

Довідково:

40 керівників апарату судів, їх заступників та працівників ДСАУ з усієї України, відібраних на конкурсній основі, протягом 2 тижнів (8-19 квітня 2013 року) прослухали курс лекцій та отримали знання та практичні навички із  стратегічного бачення й планування, розподілу ресурсів, бюджетного планування та фінансування діяльності судів. Вони також здобули нові знання у сфері управління проходженням справ, інформаційними технологіями, кадровими ресурсами. Учасникам навчальної програми розповіли про навички лідера, цілі та обов’язки судів, про взаємодію судів та громадськості тощо. Випускники навчальної програми судових адміністраторів написали творчі роботи, в яких указано конкретні заходи для поліпшення діяльності певного суду.