Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області повернув земельну ділянку територіальній громаді міста Одеси

27 березня 2020, 12:36

Прес-служба Господарського суду Одеської області повідомляє, що в провадженні судді Людмили Степанової перебувала справа №916/372/18 за позовом заступника керівника Одеської місцевої прокуратури №1 в інтересах Одеської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "АЛЬКОР ІНВЕСТ" про витребування земельної ділянки площею 0,8 га, яка розташована в м. Одесі по вул. Фонтанська дорога.

За результатами розгляду справи 28.11.2019 судом ухвалено рішення, яким позов задоволено повністю. Витребувано у ТОВ “АЛЬКОР ІНВЕСТ”  на користь територіальної громади міста Одеси земельну ділянку призначену для індивідуального дачного будівництва площею 0,8 га.

Підставою для задоволення позовних вимог стало те, що право власності територіальної громади міста Одеси в особі Одеської міської ради не припинялося з втратою відповідного майна. Враховуючи той факт, що на момент незаконного вибуття спірної земельної ділянки з комунальної власності її власником була Одеська міська рада та остання не приймала жодних рішень щодо передачі цієї ділянки у власність відповідачу, земельна ділянка підлягає поверненню на користь законного власника.

Південно-західний апеляційний господарський суд в постанові від 18.03.2020  погодився з наведеними висновками та залишив рішення Господарського суду Одеської області без змін.

 

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень ( http://reyestr.court.gov.ua).

 

За повідомленням прес-служби суду