Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Службовцю Державної служби морського та річкового транспорту України, підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди, обрано запобіжний захід

27 березня 2020, 09:52

26 березня 2020 року слідчий суддя Соснівського районного суду міста Черкаси застосував до підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди головного спеціаліста відділу контролю (нагляду) за маломірними (малими) суднами та базами для їх стояння Верхньодніпровського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України  запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 1 місяць.

За даними досудового розслідування, у лютому 2020 року підозрюваний, під час зустрічі з громадянином, висловив останньому вимогу передати йому неправомірну вигоду за підготовку первинної документації (договору купівлі-продажу) для водного транспортного засобу (човна) та безперешкодне здійснення реєстрації такого транспорту в розмірі 10 тисяч гривень, на що чоловік  погодився.

25 березня 2020 року посадовця затримано під час отримання частини неправомірної вигоди, а наступного дня повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, тобто в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Сторона обвинувачення звернулась до слідчого судді з клопотанням та просила застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Заслухавши учасників судового процесу, дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку, що прокурором доведено причетність службовця до вчинення інкримінованого йому злочину, а тому, беручи до уваги необхідність дисциплінування поведінки підозрюваного на час досудового розслідування, ризики, передбачені Кримінально-процесуальним кодексом України, може бути мінімізовано шляхом застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання строком на 1 місяць.  Менш обтяжливі запобіжні заходи, на думку слідчого судді, не дозволять мінімізувати наведені ризики на даній стадії досудового розслідування.

Крім того, на час дії цього запобіжного заходу на підозрюваного покладено обов’язки, передбачені статтею 194 Кримінально-процесуального кодексу України.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню та може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її проголошення.

Фото: прокуратура Черкаської області

За повідомленням прес-служби суду