Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Костопільским районним судом закрито у зв'язку з відсутністю складу адмінправопорушення справу щодо порушення правил карантину

26 березня 2020, 17:07

23 березня 2020 року на адресу Костопільського районного суду Рівненської області надійшов протокол про адміністративне правопорушення  щодо жительки міста Костопіль Рівненської області за статтею 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

Згідно протоколу гр. К. не припинила роботу магазину в м. Костопіль, чим порушила  вимоги пункту 3 частини другої Постанови КМУ від 11 березня 2020 року №211.

Даний пункт Постанови КМУ № 211 передбачає заборону на усій території України з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Справу стосовно неї 25 березня 2020 року Костопільским районним судом закрито у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

В судовому засіданні  встановлено, що товариство, в якому працює гр. К. є суб’єктом господарської діяльності та у відповідності до переліку груп виду економічної діяльності відноситься до суб’єкту, який здійснює роздрібну торгівлю продуктами харчування. Крім того вона є найманим працівником - старшим продавцем четвертого розряду, що працює по трудовому договору, і не є власником товариства чи його посадовою особою.

Таким чином, суд прийшов до переконання, то вона не є суб’єктом правопорушення, передбаченого статтею 44-3 КУпАП, а тому в її діях відсутній склад адміністративного правопорушення.

Постанова суду не набрала законної сили.

З повним текстом постанови можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 564/681/20

Додатково: в період запровадження карантину в Україні до Костопільського районного суду надійшло два адміністративні протоколи про порушення правил щодо каранину, один з них розглянуто судом, а інший – перебуває на розгляді.

За повідомленням прес-служби суду