Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Замах на грабіж і порушення правил адміннагляду: сьомий вирок місцевому мешканцю ухвалив Нетішинський суд

26 березня 2020, 10:39

Нетішинський міський суд усьоме ухвалив вирок стосовно місцевого мешканця. Цього разу за самовільне залишення місця проживання з метою ухилення від адміністративного нагляду (стаття 395 Кримінального кодексу України) і замах на грабіж, вчинений повторно (частина друга статті 15 частина друга статті 186 Кримінального кодексу України). Чоловіку призначили 4 роки позбавлення волі, додавши ще 1 місяць невідбутого покарання за попереднім вироком.

Згідно з ухвалою цього ж суду чоловіку, який мав непогашені судимості і перебував на іспитовому строці, встановили адміністративний нагляд. За його правилами заборонено було виїжджати за межі Нетішина без дозволу поліції, відвідувати відпочинково-розважальні заклади, де продаються спиртні напої на розлив, розпивати їх там. На додаток, чоловік мав періодично з’являтися до дільничних офіцерів поліції на реєстрацію. Однак, він без дозволу виїхав в іншу область. Там вів антигромадський спосіб життя, ухиляючись від реєстрації та не дотримуючись  встановлених для нього обмежень. Після повернення до Нетішина в місцевому магазині намагався викрасти зарядку до телефону та сумку. Не розрахувавшись на касі за товар, вийшов на вулицю, де його затримали перехожі.

У суді чоловік вину визнав та пояснив, що дозволу на виїзд не оформляв, бо боявся за цей час втратити роботу. Речі з магазину викрав у стані алгокольного сп’яніння.

Суд дійшов висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе лише в ізоляції від суспільства.

За повідомленняям прес-служби суду