Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Одеського окружного адміністративного суду повідомила про тиск на суд з метою ухвалення «зручного» для позивача рішення

14 лютого 2020, 15:36

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Одеського окружного адміністративного суду Самойлюк Ганни Павлівни про втручання у її професійну діяльність.

Суддя повідомляє, що у провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом до Міського голови міста Подільська про визнання дій відповідача, які полягають у самовільному, всупереч чинному законодавству призначенні собі, своїм численним заступникам і секретарю премій до посадових окладів у шалених розмірах незаконними та такими, що порушують права громадян як платників податку; зобов’язання відповідача – Подільського міського голову повернути незаконно призначені та отримані ним, його заступниками і секретарем кошти.

У своїх заявах у справі та чотирьох заявах про відвід судді та безпосередньо у судових засіданнях позивач неодноразово необґрунтовано та безпідставно звинувачував суддю в отриманні неправомірної винагороди від відповідача, крім того погрожував судді зверненнями до ВРП, Генеральної прокуратури України, ДБР, НАБУ та Президента України, намагаючись таким чином здійснити тиск на суддю.

В останній заяві про відвід судді за нововиявленими обставинами позивач повідомляє, що звернувся до НАБУ із заявою про злочин, в якій просив зареєструвати заяву про злочин та внести відомості, викладені у ній, до Єдиного реєстру до судових розслідувань України впродовж 24 годин.

Оскільки розгляд даної адміністративної справи на сьогодні не закінчено, суддя вважає такі дії позивача неприпустимими, протиправними та такими, що створюють тиск на суддю з метою ухвалення судом «зручного» для вказаної особи судового рішення, що є прямим втручанням у здійснення правосуддя.

На думку судді, дії позивача мають ознаки впливу на суд, що передбачають кримінальну відповідальність за статтею 376 Кримінального кодексу України, та є систематичним зловживанням процесуальними правами.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України