Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прояв неповаги до суду - Приморський районний суд м. Одеси розглянув матеріали, щодо притягнення особи до адміністративної відповідальності

14 лютого 2020, 09:31

Вчора, 13 лютого 2020 року, Приморський районний суд міста Одеси розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності особи, яка вчинила адміністративне правопорушення відповідно до частини першої статті 185-3 КУпАП, а саме за прояв неповаги до суду.

Відповідно протоколу, дана особа, разом з іншими невстановленими особами прибула сьогодні до Приморського районного суду м. Одеси на розгляд цивільної справи. Ні правопорушник, ні інші особи не надали документів, що посвідчують їх особу, а лише повідомили, що знаходяться у залі судового засідання на боці відповідача.

На початку судового засідання дана особа голосно розмовляла, перебивала головуючу суддю, вимагала у неї показати посвідчення судді для підтвердження права здійснювати правосуддя, висловлювала образливі коментарі щодо правосуддя, чим проявила неповагу до суду та порушувала правила процесуальної поведінки під час проведення судових засідань.

Він не звертав увагу на зауваження судового розпорядника, чим перешкоджав головуючої проводити судове засідання, за що був попереджений про можливість видалення із зали засідання.

Незважаючи на це правопорушник продовжував голосно розмовляти, перебивати та висловлюватися на адресу головуючого образливими словами не звертаючи увагу на законні вимоги судового розпорядника.

Після ухвалення головуючою суддею міри процесуального примусу у вигляді видалення із зали засідання і оголошення перерви, чоловік відмовлявся звільнити залу засідання, чим заблокував подальший розгляд вказаної справи та інших призначених справ на 13 лютого 2020 року.

На вимогу судового розпорядника надати свої особисті дані, він відмовився.

Своїми діями він вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною першою статті 185-3 КУпАП (Прояв неповаги до суду), у зв’язку з чим на нього був складений протокол про вчинення адміністративного правопорушення.

Вчинення даного правопорушення тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За результатами повного та всебічного судового розгляду було ухвалена постанова про визнання даної особи винним у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною першою статті 185-3 КУпАП, та призначити йому адміністративне покарання у вигляді штрафу в дохід держави в розмірі ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її винесення.

Приморський районний суд міста Одеси засуджує прояв неповаги до суду та звертає увагу на те, що своїми діями правопорушник привів до того, що порушив права учасників судового процесу, зірвав розгляд справи, що в свою чергу призвело до відкладення судового засідання на іншу дату. Щоправда остається невідомим, які цілі переслідував правопорушник, зірвавши судове засідання.

За повідомленням прес-служби суду