Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив максимальне покарання водієві за скоєння ДТП, у якій загинули мама і 4-річний хлопчик

13 лютого 2020, 18:37

13 лютого 2020 року Черкаський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу Миколи Захаренка на вирок Придніпровського районного суду міста Черкаси, яким його визнано винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 286 Кримінального кодексу України, та призначено йому покарання у вигляді десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки, яке є максимальним покаранням за даний злочин.

Влітку 2018 року Микола Захаренко, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на автомобілі BMW в’їхав у «FIAT DOBLO», внаслідок чого некерований автомобіль «FIAT DOBLO» здійснив наїзд на жінку з малолітнім хлопчиком, що саме переходили дорогу пішоходним переходом на перехресті вулиць В.Чорновола та Чайковського. Через отримані травми обоє пішоходів померли.

Придніпровським районним судом м.Черкас Миколу Захаренка визнано винним в інкримінованому правопорушенні, передбаченого частиною третьою статті 286 Кримінального кодексу України, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що причинили загибель кількох осіб.

Не погоджуючись з вироком суду першої інстанції, обвинувачений подав апеляційну скаргу. Під час судового засідання Микола Захаренко переконував, що під час ДТП не був за кермом автомобіля BMW, просив суд повторно дослідити результати експертиз та відео з бодікамер поліцейських, що прибули на місце події.

Колегія суддів Черкаського апеляційного суду залишила апеляційну скаргу підсудного без задоволення, а вирок  Придніпровського районного суду міста Черкаси – без змін.  



За повідомленням прес-служби суду