Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До п’яти мільйонів гривень збільшив заставу для підозрюваного апеляційний суд

13 лютого 2020, 13:56

Сьогодні Вінницький апеляційний суд обрав підозрюваному у пособництві К. запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення більше п’яти мільйонів гривень застави. Отже, збільшив розмір призначеної міським судом застави приблизно ввосьмеро. Водночас колегія частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора. Він наполягав на десяти з лишком мільйонах гривень застави. Говорив, що К. володіє будинком і земельною ділянкою. Проте, як запевняв адвокат, нерухомого майна у власності підозрюваного немає.

«Я проживаю з дружиною та бабусею. Ніде не працюю», – повідомив К. на судовому засіданні.

Як установило слідство, підозрюваний має стосунок до корупційної схеми видачі земельних ділянок на Вінниччині. Він начебто допомагав посадовцю однієї з міських рад отримати від підприємця, який хотів орендувати землю, 100 тисяч доларів неправомірної вигоди.

До речі, сьогодні апеляційний суд мав розглянути й матеріали про зміну чи обрання запобіжних заходів стосовно ще двох фігурантів цієї справи, однак засідання не відбулися. Одному – в судовій залі стало недобре. Його забрала «швидка». Другий – перебуває на стаціонарному лікуванні.  

Наступний апеляційний розгляд запланували провести завтра о 15:10.

За повідомленням прес-служби суду