Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області офіційно спростував інформацію сайту «NovostiUA.org»

13 лютого 2020, 13:12


8 лютого 2020 року на веб-ресурсі «NovostiUA.org» за посиланням: https://bit.ly/2wh6t3D розміщено публікацію під заголовком «На вершине коррупционных схем в Новомосковске находится председатель местного суда Виталий Лыла», в якій містяться відомості про нібито причетність голови Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області до вчинення кримінальних правопорушень.

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області офіційно спростовує зазначену інформацію. У повідомлення суду також зазначено, що «відомості, викладені у вищезазначеній статті не відповідають дійсності».
Суд звертає увагу, що відповідно до частини другої статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод , частини другої статті 14 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, частини першої статті 11 Загальної декларації прав людини, статті 62 Конституції України кожен, кого обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, вважається невинуватим доти, доки його вину не буде доведено в законному порядку.

Крім того, стаття 383 КК України передбачає кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.
Також, прес-служба суду повідомляє, що з цього приводу головою Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області направлено звернення до Вищої ради правосуддя та до правоохоронних органів з метою належного реагування.

Зважаючи на зазначене вище, Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області закликав представників засобів масової інформації не поширювати неперевірену інформацію та звертатися до прес-служби суду для уточнення інформації чи отримання коментарів.


За повідомленням прес-служби суду