Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Погрожував застосувати бойову гранату: суддя із Кіровоградщини повідомила ВРП про втручання у її професійну діяльність з боку скаржника

12 лютого 2020, 19:09

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області Гарбуз Ольги Анатоліївни про втручання у її професійну діяльність.

Суддя повідомляє, що 10 лютого 2020 року вона як слідчий суддя Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області в залі суду здійснювала відкритий судовий розгляд скарги громадянина на постанову слідчого СВ Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області про закриття кримінального провадження.

Під час судового розгляду скаржник заявив усний відвід судді Гарбуз О.А. У зв’язку з цим у судовому засіданні було оголошено перерву до вирішення заявленого відводу. Після цього суддя разом із секретарем судового засідання пішли до робочого кабінету.

У період часу з 15:20 до 16:10 скаржник неодноразово заходив до кабінету судді та у присутності секретаря судового засідання словесно погрожував судді і її помічнику фізичною розправою, допускав образливі висловлювання на адресу судді та працівників суду, а також словесно погрожував застосувати бойову гранату у приміщенні суду в разі, якщо суддя не вийде до нього.

Суддя повідомила про вчинення зазначених протиправних дій за номером телефону «102» та начальника Новоукраїнського ВП і просила вжити заходів щодо забезпечення охорони суду та підтримання порядку в суді.

Після приїзду працівників поліції громадянин припинив словесні погрози та образливі висловлювання на адресу судді.

11 лютого 2020 року працівники поліції повідомили, що за заявою судді Гарбуз О.А. внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України