Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід підприємцю, причетному до надання неправомірної вигоди голові Чернівецької облради

12 лютого 2020, 17:57

Сьогодні, 12 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід у вигляді застави підприємцю із Чернівців, якого підозрюють у наданні неправомірної вигоди голові Чернівецької обласної ради. Розмір застави – 5 млн 44 тис 800 гривень.

На підозрюваного також покладено додаткові обов’язки до 12 квітня 2020 року включно. Він зобов’язаний: прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора або суду; не відлучатися з міста Чернівці без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним та свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України, а також носити електронний засіб контролю (браслет).

Заставу може внести як підозрюваний, так й інша фізична або юридична особа, не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу. Якщо застава не буде внесена, то до підозрюваного застосують більш жорсткий запобіжний захід.

Дії підозрюваного кваліфіковано за частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду