Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОАСК зобов’язав МОЗ розробити норми харчування у дошкільних закладах для дітей з лактозною недостатністю

12 лютого 2020, 17:30

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України щодо не розроблення норм харчування у дошкільних навчальних закладах для дітей з лактозною недостатністю. З відповідним позовом до суду у травні 2019 року звернулась мама 4-літньої дитини.

Повно, всебічно та об’єктивно дослідивши всі обставини справи, суд визнав протиправною бездіяльність Міністерства охорони здоров’я України щодо невжиття заходів для розроблення норм харчування та норм заміни продуктів за енергоцінністю у дошкільних навчальних закладах для дітей з лактозою недостатністю. У своєму рішенні суд зобов’язав МОЗ розробити вказані вище норми у дошкільних навчальних закладах для дітей з лактозною недостатністю.

Рішення набирає законної сили відповідно до ст. 255 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржено до Шостого апеляційного адміністративного суду в порядку та у строки, встановлені статтями 293, 295 – 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

За повідомленням прес-служби суду