Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двох собак конфіскують, - суд притягнув господаря тварин до адміністративної відповідальності

12 лютого 2020, 17:27

Менський районний суд Чернігівської області  розглянув  матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності господаря двох собак  бійцівської породи, який допустив порушення правила тримання та вигулу собак.

Як слідує з матеріалів адміністративної справи, в грудні 2019 року господар здійснював вигул двох собак бійцівської породи без дотримання правил, а саме: без повідка та намордника, в результаті чого вони здійснили напад на дитину,  2008 року народження, спричинивши їй  тілесні ушкодження.

За вигулювання собак без намордників, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людини, частиною другою статті 154 «Порушення правил тримання собак і котів» Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин.

Так, 11 лютого 2020 року суддею Менського районного суду Чернігівської області  за наслідками розгляду справи ухвалено  постанову про притягнення до відповідальності власника собак, якому належить сплатити штраф у розмірі 85 грн. та судовий збір у сумі  420,40 грн. Двох собак породи американський стаффордширський тер’єр  за рішенням суду у господаря конфіскують.

Постанова суду ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом десяти днів з дня винесення.

Фото із відкритих джерел

 За повідомленням прес-служби суду