Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному в організації підпалу автівки журналіста у Львові обрано запобіжний захід

12 лютого 2020, 16:55

Слідчим суддею Галицького районного суду міста Львова 11 лютого 2020 року розглянуто клопотання про застосування до підозрюваного в організації підпалу майна журналіста, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 27, частиною другою статті 347-1 Кримінального кодексу України (організація умисного пошкодження шляхом підпалу майна, що належить журналісту, у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності).

За результатами повного, всебічного та об’єктивного розгляду клопотання задоволено та застосованого до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Зважаючи на обов’язок слідчого судді визначити розмір застави для підозрюваного, з урахуванням обставин даного кримінального правопорушення, майнового стану підозрюваного та його стану його здоров’я, задля уникнення ризиків, передбачених статтею 177 КПК України, слідчим суддею визначено заставу в розмірі 420 400,00 гривень.

На даний час досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що в ніч на 30 січня 2020 року у Львові було скоєно підпал автівки, яке належить подружжю журналістів Терещуків.

Важливо: частина друга статті 2 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Додатково: дії передбаченні частиною другою статті 347-1 Кримінального кодексу України – караються позбавленням волі на строк від шести до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

 

За повідомленням прес-служби суду