Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівницю МП «Володимир-Волинський» Волинської митниці ДФС засуджено за отримання неправомірної вигоди

12 лютого 2020, 16:10

12 лютого 2020 року Володимир-Волинським міським судом Волинської області було розглянуто кримінальне провадження по обвинувачення громадянки Б. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  частиною першою статті 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає вигоду, дій з використанням службового становища).

Як встановлено судом, 25 липня 2019 року, громадянка Б., перебуваючи в робочий час на території МП «Володимир-Волинський» Волинської митниці ДФС, будучи працівником правоохоронного органу, всупереч інтересам служби, з корисливих мотивів, одержала від громадянина Т. як неправомірну вигоду для себе, грошові кошти в сумі 1000 гривень за безперешкодне проходження останнім митних формальностей та нестворення штучних перешкод під час ввезення транспортним засобом на територію України пасажирів та товарів.

Під час досудового розслідування між прокурором у кримінальному провадженні та обвинуваченою Б. укладено угоду про визнання винуватості, згідно з якою обвинувачена беззаперечно визнала себе винуватою у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості, визнав винною громадянку Б. у вчиненні вказаного злочину та призначив визначене в угоді покарання у  виді штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 грн. з позбавленням права обіймати посади в органах Державної митної служби України на строк один рік.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З інформацією щодо тексту вироку можна ознайомитися  за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua.  Справа № 154/385/20.

 

За повідомленням прес-служби суду