Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання ради суддів адміністративних судів

13 лютого 2014, 14:14

 13 лютого 2014 року у приміщенні Вищого адміністративного суду України (вул. Московська, 8, корпус 5) відбулося  засідання ради суддів адміністративних судів.

Відповідно до порядку денного до резерву суддів на заміщення адміністративних посад в адміністративних судах зараховано заступника голови Київського апеляційного адміністративного суду Ірину Саприкіну та заступника голови Харківського апеляційного адміністративного суду Наталію Шевцову.

Члени Ради внесли зміни до Положення про формування резерву суддів на заміщення адміністративних посад в адміністративних судах України. Зокрема, з пункту 2.8. розділу другого виключений обов'язок ради суддів адміністративних судів приймати рішення про припинення перебування кандидата в резерві. Тобто, кандидат виключається автоматично в разі його звільнення з посади судді, переходу до іншого суду, за власною ініціативою, у разі досягнення ним 65-річного віку, інше.

Обговорюючи комунікаційну діяльність адміністративних судів та стан наповнення офіційних веб-сторінок адміністративних судів в мережі Інтернет про розробку рекомендацій для прес-секретарів адміністративних судів, з урахуванням пропозицій експертів Проекту Twinning, Рада вирішила: з метою активізації роботи в адміністративних судах з напрямку співпраці зі ЗМІ та громадськістю розробити рекомендації щодо комунікаційної діяльності адміністративних судів. Також Радою вирішено доручити голові ради суддів адміністративних судів Миколі Кобилянському створити робочу групу з розроблення рекомендацій стосовно комунікаційної діяльності адміністративних судів, яка до 1 травня 2014 року має розробити та подати на розгляд та затвердження Ради проект рекомендацій щодо комунікаційної діяльності адміністративних судів. Керівником названої  робочої групи призначено заступника голови ради суддів адміністративних судів Олександра Донця.

Радою суддів адміністративних судів прийнято рішення внести подання до Вищої ради юстиції про призначення на адміністративну посаду голови Івано-Франківського окружного адміністративного суду Петра Черепія та заступника голови Волинського окружного адміністративного суду Віктора Валюха.