Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява 5ААС щодо вчорашніх подій на КПП суду

29 січня 2020, 12:01

Невідомі особи, що назвали себе учасниками процесу та представниками преси, мали намір зайти до приміщення суду. Однак під час перевірки на контрольно-пропускному пункту суду (КПП) спрацював металодетектор. На прохання пред'явити документи, що посвідчують особу, та продемонструвати, чи є серед особистих речей присутніх заборонені предмети чи речовини, працівники Служби судової охорони отримали лайливу відмову,- повідомляє прес-служба суду.

Протягом п'яти годин працівники ССО  роз'яснювали правила пропускного режиму до суду, поки присутні продовжували з'ясовувати стосунки, всіляко провокували на конфлікт та перешкоджали іншим відвідувачами пройти до будівлі.

"Учасники процесу та представники преси" не тільки не реагували на законні вимоги працівників ССО, а й погрожували, принижували, нецензурно лаялися та ще вирішили вимістити зло на турнікеті суду (напевно, він, на їх думку, перешкоджав доступу до правосуддя).

Після завершення робочого дня, зазначені особи відмовились залишати КПП суду та продовжили свою неприйнятну поведінку. Саме тому керівництво суду та працівники ССО звернулися до правоохоронних органів задля запобігання можливої небезпеки. Шевченківським відділення поліції Приморського РВ ОМУ ГУ МВС України в Одеській області вже внесено дані в ЄРДР за ч3 ст296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

І наостанок. Ми в 5ААС дбаємо про безпеку та комфорт кожного відвідувача. І робимо це відповідально та якісно, незалежно від настрою, емоцій або втоми. Тож, шановні громадяни, пам'ятайте, що повага та ввічливість - ключ до успішного вирішення будь-якої проблеми.

Прес-центр судової влади України