Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нові форми й методи підготовки співробітників Служби судової охорони відпрацьовуються на Закарпатті

24 січня 2020, 11:31

На Закарпатті для співробітників Служби судової охорони стартувало навчання, яке не передбачає відпрацювання технік силових прийомів, проте співробітники навчаються інтелектуально і зазначають, що такі тренінги надзвичайно цікаві й корисні.

Відділ професійної підготовки та підвищення кваліфікації Територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області розробив та реалізовує навчання, що більше нагадує інтелектуальну гру “Що? Де? Коли?”, ніж звичні практики покращення роботи силових структур.

Під час тренінгів відпрацьовуються ті вміння та навички, що потрібні співробітникам щодня. Навчання проводяться безпосередньо на місцях несення служби, щоби враховувати всі можливі нюанси.

Так, наприклад, багато часу відводиться для роз’яснення співробітникам, як максимально ефективно працювати з металошукачем: на якій відстані проводити перевірку, щоб і не налякати людини й не піддавати себе небезпеці від можливого нападу, які саме елементи одягу відвідувача суду мають насторожити співробітника. Також відпрацьовується виявлення предметів, які становлять небезпеку, але не виявляються металошукачем, адже ємності з бензином чи кислотою металодетектор не виявляє.

Багато часу приділяється й психологічній підготовці, зокрема правильному реагуванню на маніпулятивну поведінку, як от показова зайнятість або надмірна радість. Співробітникам Служби судової охорони також пояснювали головні особливості індивідуального підходу та принципового, але ввічливого, ставлення до працівників і відвідувачів судових установ.

Загалом розглядаються практично всі теми та ситуації, з якими у повсякденній діяльності можуть зіткнутися співробітники Служби. Працювали у форматі: побудова проблемної ситуації – пошук способів її вирішення.

Така практика дасть змогу не лише навчити співробітників швидко реагувати на складні ситуації, а й виявити проблеми, щоб у майбутньому планувати навчання відповідно до потреб Територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області.

За повідомленням прес-служби ССО