Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував привід до обвинуваченого, через чергову його неявку в судове засідання у справі жорстокого поводження з твариною

15 січня 2020, 19:01

У провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває кримінальна справа стосовно чоловіка, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 299 Кримінального Кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). У підготовче судове засідання по даній справі, яке мало відбутися сьогодні, 15 січня 2020 року, не з’явився обвинувачений.
Відповідно до процесуального законодавства участь обвинуваченого у підготовчому судовому засіданні є обов’язковою, тому прокурор просила суд відкласти судове засідання та застосувати привід до обвинуваченого через його неявку.
Захисник обвинуваченого заперечувала щодо застосування приводу до її підзахисного. В свою чергу, потерпілий підтримав думку прокурора.
Заслухавши учасників судового провадження, дослідивши наявні матеріали, врахувавши те, що обвинуваченому належним чином та своєчасно було повідомлено про час, дату, місце проведення судового засідання, але він на нього не з'явився, про причину своєї неявки не повідомив і не подав клопотання про відкладення слухання справи, суд дійшов висновку, що обвинувачений ухиляється від явки до суду.
Тому, керуючись статтями 139-140, 143, 323 КПК України, суд ухвалив відповідному підрозділу Національної поліції доставити приводом в підготовче судове засідання обвинуваченого, а контроль за виконання ухвали суду покласти на прокурора.
Оскільки проведення підготовчого судового засідання за відсутності обвинуваченого неможливо, суд відклав розгляд на 27 січня 2020 року.

Довідково: Стаття 140 КПК визначає, що привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час.

Важливо: якщо за судовим викликом у судове засідання не прибув обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, суд відповідно до статті 323 Кримінального процесуального Кодексу України має відкласти судовий розгляд, призначити дату нового засідання і вжити заходів до забезпечення прибуття цієї особи до суду.

За повідомленням прес-служби суду