Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом проголошено рішення у справі щодо санаторію «Молдова»

19 грудня 2019, 17:52

Державна Канцелярія Республіки Молдова звернулась до Господарського суду Одеської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Макстгруп» про визнання права власності на нежилі будівлі санаторію «Молдова» та витребування зазначених будівель на користь Республіки Молдова.

Позов обґрунтовано тим, що вищезазначені об’єкти нерухомого майна вибули з володіння позивача не з його волі, а внаслідок незаконних дій третіх осіб, що призвело до внесення у 2016р. спірного майна до статутного капіталу ТОВ «Макстгруп».

Справа №916/1457/19 розглядалась суддею Юлією Щавинською. Сьогодні в судовому засіданні судом оголошено вступну та резолютивну частину рішення про відмову у визнанні права власності та витребування майна у м. Одеса по вулиці Посмітного.

Повний текст рішення буде складено 28.12.2019р.

«Зрозуміло, що суспільний резонанс справи пов’язаний не стільки з кінцевим власником об’єкта, скільки з побоюваннями одеситів щодо перспективи забудови цього куточку Одеси.  І мене, як одеситку у п’ятому поколінні, це питання хвилює так само, як і Вас. Однак, питання відведення землі та надання дозволу на забудову не знаходиться у площині даної справи, а належить до компетенції міської ради та залежить виключно від політичної волі та відповідальності щодо прийняття рішення на користь інтересів територіальної громади або всупереч ним», - наголосила суддя-спікер Господарського суду Одеської області Юлія Щавинська усім присутнім ЗМІ.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).

За повідомленням прес-служби суду