Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа Садового: Апеляційна палата ВАКС обрала запобіжний захід у вигляді особистого забов'язання

05 грудня 2019, 00:38

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги прокурора та сторони захисту на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 27 листопада 2019 року про обрання міському голові Львова запобіжного заходу.

За результатами судового розгляду суд задовольнив апеляційну скаргу сторони захисту та постановив нову ухвалу, якою обрав до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого забов’язання.

Нагадаємо, що 27 листопада слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід міському голові Львова у вигляді застави в розмірі 550 прожиткових мінімумів для працездатних осіб – 1 млн 56 тис 550 грн.

Очільника міської ради Львова підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), частиною другою статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-центр судової влади України